Tuesday, June 2, 2009

İş Bankası Satranç 1. Ligi Bursa’da Uludağ’da yapılıyor



Bursa’lı Satranç severlere Müjde!

Türkiye Satranç Federasyonu, İş Bankası Satranç Ligi, 2008-2009 ikinci ayak maçları, Mersin’den Bursa’ya alınmıştır. 25 Haziran – 2 Temmuz 2009 tarihleri arasında Bursa Uludağ’da yapılacaktır.

İş Bankası Satranç 1. Ligi Bursa’da Uludağ’da yapılıyor!

Türkiye Satranç Federasyonu, İş Bankası Satranç 1. Liginde; Rusya, Gürcistan, Ukrayna, Azerbaycan, Bulgaristan, Fransa, İngiltere, Yunanistan, İspanya gibi, Satrançta ileri birçok ülkenin, Büyük Ustaları (GM) ile üst düzey usta oyuncuları, ülkemizin bütün kalburüstü oyuncuları yer almaktadır.

16 takımın yer aldığı, İş Bankası Türkiye Satranç 1. Liginde birinci ve ikinci olanlar, Avrupa Şampiyonlar Liginde Türkiye’yi temsil edecektir. Bu yıl 1. Ligden 5 takım düşecektir.

Tophane Meslek Lisesi Spor Kulübü Satranç Takımı 5 yıldır 1. Ligde Mücadele ediyor


7 Yıl 2. Ligde oynayıp, 2004 – 2005 sezonunda 170 takım arasında 1. gelerek İş Bankası Satranç 1. Ligine çıkan, genç yetenekleri ile 5 yıldır 1. Ligde mücadele eden Bursa’mızın Satrançta gurur kaynağı Tophane Meslek Lisesi spor Kulübü Satranç takımı, yine Bursa’yı başarıyla temsil edecektir.

Ukrayna şampiyonu GM Valeri Neverov, Bayan masasında Rusya’dan WGM Baira Kovanova, Genç Bulgar oyuncuları GM Krasimir Rusev, IM Kalin Karakehajov ile, Türkiye’nin ve Bursa’nın genç yeteneklerini kadrosuna dahil eden takımımız, bu yıl da Antalya’da yapılan ilk ayak turlarda, çıkardığı şahane maçlarla, Beşiktaş ve Adana Truva’nın 1.lik için yarıştığı ligde 5. sırda yer almayı başarmıştır.


Bütün kulüplerde, güçlü yabancı oyuncularla, Türkiye Şampiyonlarının yer aldığı Ligde, başarıyla Bursa’yı temsil eden takımımız Tophane Meslek Lisesi Spor Kulübü, Bursa’lı Satranç severlerin bir pek çoğu tarafından bilinmemekte, maddi manevi destekten yoksun kalmaktadır.



Takım kaptanı ve antrenörü Mustafa Bayır ülkemizin genç satranç yeteneklerini arayıp bularak takımda toplayıp, hem çok ekonomik, hem de genç bir takım yaratmıştır. Her yıl dar olanaklardan ötürü 2. Lige düşecek takımlar arasında gösterilmemize karşın, inadına daha da güzel maçlar çıkararak, bizden çok daha güçlü takımları yenip üst sıralarda yer almaktayız.

Takım Kaptanı Mustafa Bayır: “Bursa’da kendi özümüze dönmek, Bursa’lı genç yetenekleri takıma hazırlayıp kazandırmak, bunları Türkiye’ye tanıtmak için 2008 yılında, kendi alt yapı Satranç okulumuz olan Nilüfer Satranç Eğitim Merkezi’ni açtık. İnanıyoruz ki artık takımın tamamı kendi yetiştireceğimiz oyunculardan oluşacak, şayet maddi destek sorununu da aşarsak Ligde 1. olup, bir Bursa takımın Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmesi mümkün olabilecektir.” demiştir.

Bu zorlu Ligde takımımız, Tophane Meslek Lisesi Müdürü Sayın Rahmi Özyiğit’in gayret ve desteğiyle varlığını sürdürürken, kentimizin bu genç ve başarılı kulübüne ismini vererek sponsor olacak Satranç severler aranmaktadır.


Türkiye Satranç Federasyonu Web sitesi: http://www.tsf.org.tr

İş Bankası Satranç 1. Ligi Web sayfası:http://satrancligi2009.tsf.org.tr/

Tophane Meslek Lisesi Spor Kulübü Tophane Meslek Lisesi Spor Kulübü

No comments:

Nilüfer Satranç Eğitim Merkezi BURSA

Yeni Karaman Mahallesi Mudanya Bulvarı No: 154 Kat.3 Daire:12 Osmangazi / Bursa
Tel: 240 24 88